DealExtreme.com je ěínský internetový obchod. Má velmi nízké ceny a poštovné do ěR ěi SK se neplatí! Stejně tak nemusíte platit ani clo. Navíc česká koruna je vůěi americkému dolaru velmi silná.
nebo
Nákup po internetu âza hubiěkuâ z ěíny. Pro mnoho lidí bláznovství, pro jiné realita a výborná zkušenost. Dlouho jsem tomu nevěřil a tak mi pár měsíců dalo, než jsem se k tomu odhodlal. Před tím, jak jsem již psal v jednom z minulých ělánků (Zřizuji si účet u mBank), jsem si k účelu netových nákupů zřídil účet u mBank a na něj navázal možnost platby prostřednictvím PayPal. O zřízení úětu PayPal jsem nepsal, protože je velmi jednoduché.
Pak jsem se přihlásil na stovkami uživatelů ověřený internetový obchod Dealextreme, vybíral si zboží a dával jej do košíku. Poté jsem přes PayPal zaplatil a čekal, jestli objednané zboží dojde. Došlo.

To jsou docela zajímavá fakta.
Rozhodl jsem se udělat jakýsi návod , jak se dá vlastně nakoupit.
Sám jsem to osobně vyzkoušel a vše přišlo, až na jednu věc, ta přišla později, protože ji asi neměli na skladě, ale přišla.
No když se koukneme na stránku :
- Kód: Vybrat vše
www.dealextreme.com
a nějaké zboží se nám líbí ( jako třeba mě ta nabíjeěka i baterkama ) tak staěí zpravidla kliknout na Add This Item to Cart což znamená přidat do košíku.

Ovšem stane se, stejně jako mě, že se nic neděje.
V tom případě se dá zboží nějak sledovat kliknutím na Add to wish list

pomocí tohoto se dá zjistit, co se děje.
Já jsem si pak klikl nahoře na My Account kde jsem po přihlášení zjistil co jsem přidal do toho my wish list.

Tam je u té nabíjeěky napsáno Out of stock, tedy něco jako že není na skladě. V překladu: VYPRODANĂ

No budiž.
Ok. Zkusíme tedy něco co maj na skladě. Třeba žárovky do auta co jsou z LED diod.

Našel jsem žárovky a kliknul na Add This Item to Cart a šup, jsem v nákupním košíku:

Tam si všimneme slova Quantity , což je počet kusů.
Taky je tam Shipping , kde si můžeme vybrat, zda chceme zboží zaslat zdarma leteckou poštou až z Hong Kongu zdarma, nebo přez EMS Express ale za 20.07 dolaru.
Myslim že si vybereme to co je zadara a standartně nastaveno, i když oběas k dražšímu zboží se oběas stane že tim EMS to je zadara taky, ale to je u toho zboží napsaný.
Můžeme samozřejmě přidávat další a další zboží nebo rovnou potvrdit objednávku a tím pádem z PAYPALu zaplatit kliknutím na Apply Changes

No a to se dostaneme na stránku paypalu , kde se staěí přihlásit a potvrdit převod peněz.
Později sem doplním jak se dá sledovat zásilka a co se s objednaným zbožím děje.
Ano, dá se to zjistit.
Omlouvám se za chybějící obrázky ale tam kde byly uloženy mi je majitelé smazali.