O architekturu DVD se zajímám, dá se říct od prvního DVD, které přišlo na český trh. Mám 59 let a filmy na DVD jsou mým velkým koníěkem, proto když si nějaké to DVD stáhnu z internetu, tak než takové DVD vypálím na médium, ho nejdříve upravím v programech PgcEdit, VobBlanker apd. Odstraním nevolané PGC (které nemají na DVD co dělat), odstraním nefunkění odkazy, neexistující odkazy na zvukové a titulkové stopy, prostě uvedu DVD do svých představ. Nejvíce takových věcí se nachází na DVD od Bonga.
Proě takový zdlouhavý úvod, no to jen proto, abyste věděli, že toto nepíše žáden amatér.
Teě k věci, poslední dobou se rozmohly předělávky z BLUE-RAY disků na klasické DVD, no a dvě takové předělávky jsem si stáhnul âVýměna a Rocknrollaâ od MiLuMi. Nejdříve jsem si je pustil v PC přes PowerDVD a tam jsem zjistil, že cz zvuková stopa se po přechodu na jinou kapitolu (myslím tím manuálně) markantně ztlumí, abyste dosáhli původní hlasitost, tak se musí přepnout na en zvukovou stopu a spět na cz, pokud opět zvolíte jinou kapitolu, tak cz zvuková stopa se zase markantně ztiší a tento postup můžete provádět pořád dokola. Oba jmenované filmy jsou touto vadou poznamenané a DVD âRocknrollaâ má dokonce u závěreěných titulků sprostě useknutou cz zvukovou stopu a chybí tam forced titulky, protože se tam mluví rusky a jsou tam zobrazované pouze en titulky, když jsem v topiku tohoto filmu na tuto chybu upozornil, tak můj příspěvek byl bez upozorněni smazán a vadné DVD zůstalo ke stáhnutí beze změny, na což jsem upozornil admina.
Než jsem se rozhodl tento příspěvek napsat, tak jsem jmenované filmy odzkoušel ve dvou stolních PC a jednom Notebooku, potom film âVýměnaâ vypálený na DVD médium a odzkoušený ve stolním přehrávaěi LG a Philips, musím říct, že mnou popisovaná závada se projevila na těchto přehrávaěích.
Z těchto důvodů navrhuji, aby byla zavedená nová sekce pro filmy předělané z BLUE-RAY na DVD, aby lidé věděli, do čeho vlastně jdou a co budou stahovat. Děkují za pochopení.