Země je velká a žije na ní spousta živoěišných druhů. A ělověk si myslí, že je jejich vládcem. Ale ěasy se mění a zrodí se nová éra. Ăra draků, kteří jsou nelítostní a spálí všechno, co jim přijde do cesty. A právě sem se mi dostáváme. Do situace, kdy na Zemi zbyla jen poslední hrstka lidí rozprášená všude kolem. Bojuje o své přežití a každá skupinka se schovává na jiném místě. My sledujeme početnou skupinu lidí ukrytou v obrovském hradu. Pěstují si potraviny na nedalekém poli. Ale hlad sílí a jídlo ještě není dozrálé. I přesto se několik z nich rozhodne pro sklizeř. A tady zaěíná opravdový děj.
Při neustálých problémech se objeví chlápek, který o sobě tvrdí, že je lovec draků. A proě taky ne, když má k dispozici několik desítek mužů (vojáků), tanků a jeden vrtulník. Slíbil zabít jediného draěího samce, který na světě žije a tím pádem vytváří další generace draků. Jeho zabitím by se vše vyřešilo.
Film postrádá ucelenější příběh. Dostáváme opravdu jednoduchou zápletku, která však rozhodně není na škodu.
Speciální efekty neoslní, ale draci vypadají k světu a ještě víc se mi na nich líbilo to děsivé odhodlání všechno zniěit. Super. Chvílemi jde však vidět, že ani grafici nejsou neomylní a ve filmu můžeme vidět stopy nepovedených zásahů poěítačem. Bohužel.
Trochu mi ve filmu chybí světlé scény. Celý film se odehrává jen v popelu a špíně, ale to se dá přetrpět a trochu to přidá k atmosféře.
Herecké výkony jsou vynikající, Christian Bale jako ještě ne tolik známý herec ukazuje, že již v zaěátcích jeho kariéry to bylo velké zvíře. Do toho **** (vousatý chlápek) s jeho chraplavým hlasem. Perfektní dvojka, jak stvořená do akěního fantasy snímku.
Závěrem bych film urěitě doporuěil všem zastáncům fantasy akěního žánru, kteří neopovrhnou slabším dějem za cenu vynikajícího ztvárnění postapokalyptického světa. A k tomu všemu ještě draci, téma, které se málo kdy vyvede. Minimálně skvělý film na odreagování.

Info:
- Kód: Vybrat vše
http://film.osobnosti.cz/kralovstvi-ohne.php
Velikost:769MB,AVI,CZ,2002,akcni,scifi
- Kód: Vybrat vše
http://share-rapid.com/stahuj/144960/kralovstvi-ohne.avi